Praktisk info

Her finner du nyttig informasjon om ditt besøk på Oslo Vegetarfestivals julemarked på DOGA.

Oversiktsbilde av julemarkedet

Sted og tid

Oslo Vegetarfestivals julemarked arrangeres lørdag 9. og søndag 10. desember 2023. Åpningstid er kl. 11.00-18.00 begge dager.

Julemarkedet arrangeres innendørs i DOGA ved Kulturkirken Jakob (Hausmannsgate 16, 0182 Oslo). Kart finner du her.

Fristende konfektbiter

Her får du kjøpt billett

Du kan forhåndskjøpe billett eller kjøp billetter med kort i inngangen. Ledsagere kommer gratis inn med ledsagerbevis. De aller fleste av utstillerne tar kort eller Vipps, men det kan være noen få utenlandske utstillere som ikke gjør det, så ta gjerne med kontanter.

Sykle, gå eller kjør kollektivt til festivalen

Oslo Vegetarfestival er sterkt opptatt av miljø og vi oppfordrer deg til å kjøre kollektivt til festivalen. Det er et godt tilbud av kollektivtransport som tar deg til DOGA og hjem igjen:

  • Buss: Buss 34 og 54 til Jakob kirke.
  • Trikk: Trikk 11, 12, 17 og 18 til Nybrua.
  • T-bane: Ta T-banen til Jernbanetorget. Bytt til buss 34 eller 54 og ta denne til Jakob kirke.
  • Tog: Tog til Oslo S. Bytt til buss 34 eller 54 og ta denne til Jakob kirke.

Se Ruter.no for reisetider for kollektivtrafikk i Oslo og for å finne reiseruten som passer deg best. Du kan også gå til julemarkedet fra Jernbanetorget, det tar 12 minutter.

Kjøre bil?

Må du kjøre bil anbefaler vi å komme tidlig da det er vanskelig å finne parkeringsplass i området. Det er ingen parkeringsplasser tilknyttet DOGA, men det ligger et parkeringshus, Ankertorget P-hus, rett over gaten.

Rullestolbrukere - universell utforming

Hele festivalområdet er innendørs på DOGA, med heis mellom etasjene. Det kan bli noe trangt innendørs, da det er mange mennesker på samme sted. Det er et eget HC-festivaltoalett i første etasje. Ta gjerne kontakt med messehjelpere når du ankommer festivalen og vi vil bistå med informasjon om fremkommelighet. Dersom du har spørsmål før festivalen, ta kontakt med Heidi på telefon 91 567 308.

​Hund?

Vi i Oslo Vegetarfestival elsker hunder, men ettersom julemarkedet er innendørs på DOGA, hvor det ikke er lov å ha med hund, må din beste venn dessverre bli hjemme. Men det positive er at du kan kjøpe med julegave til hunden på julemarkedet, uten at hunden vet hva hen får til jul.

Ofte stilte spørsmål

Kan jeg komme selv om jeg ikke er veganer eller vegetarianer?

Yes please, julemarkedet er her for deg! Vi håper alle som ikke er like vant til å spise plantebasert tar turen for å bli inspirert av noe av den fantastiske plantebaserte maten som finnes. Kom på markedet for å oppleve nye smaker, bli inspirert og lær hvordan du kan lage mat som er vennlig for både klima, miljø, dyrene og din egen kropp (selv om vi selvfølgelig også har noen usunne digge saker til deg)!

Har dere rabatt til studenter, barn og honnør?

Er alt vegansk? Hvorfor heter det da Oslo Vegetarfestivals julemarked?

Alt på Oslo Vegetarfestivals arrangementer er vegansk - det vil si uten animalske produkter. Du kan være trygg på at alt du spiser og drikker er helt plantebasert og at ting du kjøper ikke inneholder noe fra dyr.

Vi kaller oss likevel Oslo Vegetarfestival fordi vi startet allerede i 2010 da "vegansk" ikke var et like kjent begrep blant folk. Nå er navnet på festivalen godt kjent blant de fleste og derfor er det ikke så aktuelt å bytte navn.

I tillegg mener vi at det er riktig å bruke ordet "vegetar" om mat og drikke som er plantebasert og altså uten animalsk opprinnelse, slik ordet opprinnelig ble brukt. (Hvis vegetarisk mat inneholder melk og egg bruker man i stedet "lakto-ovo vegetarisk".)

Så - vegetar er vegansk!

Kan jeg endre eller refundere min billett?

Når du har kjøpt billett har vi dessverre ikke mulighet til å endre eller refundere denne. Vi bruker en ekstern aktør (Tikkio) til å håndtere billettsalget og de har dessverre ingen løsning for refusjon eller endring fordi billetter ikke har angrefrist (slik som annet kjøp over nettet).

Hvis du har kjøpt en billett som du vil endre eller ikke kan bruke foreslår vi at du forsøker å selge eller gi bort denne.

Få rabatt på hotellrom hos vår samarbeidspartner

Kommer du utenbysfra og trenger overnatting? Vi samarbeider med Comfort Hotel Xpress, som ligger sentralt i Oslo. Her får du 10 % rabatt på rommet i perioden 8.12 - 11.12.2023.

Bestill hotellrom hos Comfort Hotell Xpress