Om oss

Vi er julemarkedet for plantebasert mat og produkter!

Vi i Oslo Vegetarfestival vil gjøre det enklere for alle å spise fantastisk plantebasert mat, enten du spiser plantebasert til alle måltider eller har lyst til å spise en plantebasert middag av og til.

Oslo Vegetarfestival ble startet av Heidi Røneid og Synne Hewitt i 2010 som savnet en vegansk matfestival og møteplass hvor folk kunne oppleve hvor mye planteverdenen har å by på.

Første festival ble arrangert på Håndverkeren i Oslo med håp om 500 besøkende. Det viste seg at interessen var enorm og over 1000 besøkende dukket opp. Siden den gang har interessen for vegetarisk mat eksplodert, og i 2015 kom hele 6000 besøkende, toppolitikere stilte til debatt og Lørdagsrevyen på NRK laget et innslag fra festivalen. Festivalen samler nå over 6500 besøkende hvert år. I 2022 arrangerte vi for første gang Oslo Vegetarfestivals julemarked.

Oslo Vegetarfestival ønsker å favne bredt. Både de som har vært veggiser hele livet og de som aldri har smakt vegetarmat, men kunne tenke seg å prøve, vil finne mye spennende på festivalen.

Drømmeteamet bak festivalen

Heidi Røneid

Heidi Røneid

GRÜNDER

Heidi startet Oslo Vegetarfestival i 2010 sammen med Synne Hewitt. Heidi elsker alle dyr, å spise mat og spille spill, spesielt hvis hun vinner. Hun er også et kjent som sjakk-kommentator på NRK og TV2. Heidis favorittmåltid er meze med nystekt flatbrød og baba ganoush.

Odd Harald Eidsmo Barder

Odd Harald Eidsmo Barder

DAGLIG LEDER

Odd Harald holder i alle tråder og drømmer at det en dag er et system for alt. Han er alltid i strålende humør, spesielt hvis han kan gå på ski eller henge med hunder. Han elsker tofu i alle slags fasonger og husmannskost med saus og potet.

Anita Nipen

Anita Nipen

PROSJEKTLEDER

Anita er festivalens prosjektleder og brenner for bærekraftige og rettferdige matsystemer. Hun liker foto, spiselige blomster og badstu, men fremfor alt elsker hun perfekte pizzaer med syltynn løk skåret på mandolin.

Werner Rinde

Werner Rinde

FRIVILLIGANSVARLIG

Werner har ansvaret for våre fantastiske frivillige. Han er en engasjert dyrewerner og opptatt av å gjøre verden til et bedre sted for både dyr og mennesker. Hans mathjerte banker for potet og pommes frites i alle slags former og fasonger.

Espen Østrem

Espen Østrem

GRUPPELEDER DELTA FORCE

Espen er ansvarlig for teamet som fikser alle problemer under festivalen. Han er engasjert i dyrs rettigheter og rehabiliterer byfugler. I tillegg er han ivrig legobygger, ølbrygger og vert for noen imponerende middagsselskaper.

Elmod Nofer

TEAM DELTA FORCE

Elmod er et selvskrevet medlem av Team Delta Force og står på hele julemarkedet og fikser alle de små tingene ingen har tenkt på og ingen har tid til å fikse.

Filip Cordas

Gruppeleder for publikumsområde

Filip er gruppeleder for publikumsområdet på julemarkedet, og er også æresmedlem i Delta Force. Han er ofte ute i naturen med hunden hans, og favorittmaten er en hjemmelaget lasagna som tar altfor lang tid å lage!

Ørjan Svendsen

Gruppeleder publikumsområde (i pappaperm)

At festivalområdet er innbydende kan du takke Ørjan og hans team for. De sørger for at det er ryddig og at du får svar hvis du for eksempel lurer på hvor vaflene er. Ørjans favorittmat er hummus (godt valg)!

Martin Hvam

GRUPPELEDER KOKKEKURS OG FOREDRAG

Martin er ansvarlig for gjennomføring av kokkekurs- og foredrag, og med lang erfaring fra festivalbransjen sørger han for at også andre sider av festivalen går som smurt. Martin er etterfestgeneral og har pannekaker som favorittmat.

Kaja Mainardi

Kaja Mainardi

SOME-TEAM

Kaja jobber med sosiale medier, rigg og planlegging, og er best på å inspirere og bygge team. Hun er lidenskapelig opptatt av dyrs rettigheter og er fosterhjem for dyr. Kajas beste måltid er tradisjonelle meksikanske tacos med salsa.

Sara Bekkan

Sara Bekkan

GRUPPELEDER INNGANG

Synes du det går smooth i inngangen kan du sende noen varme tanker til Sara og hennes stålkontroll. Den eneste gangen Sara er blidere enn på vegetarfestivalen er når hun er på konsert med Eminem. Sara liker ikke koriander.

Ingar Ulltveit-Moe

Ingar Ulltveit-Moe

GRUPPELEDER AKKREDITERING

Ingar sørger for at akkrediteringen går på skinner, og tar dessuten ansvar for at i hvert fall noen av oss er perfekt antrukket. Ingars musikk og kaffe skal vært svart, men maten bør være italiensk.

Selma Hussami Finvold

Selma Hussami Finvold

PROSJEKTASSISTENT

Selma hjelper arrangørteamet med det som trengs - mest fordi hun vil gå i rosa t-skjorte. På fritiden jobber hun for dyrs rettigheter, blant annet ved å jobbe på Dale Store gård. Dessuten baker hun legendariske sjokoladekjeks som alle elsker!

Jeanette Nordanger

Sosiale medier

Jeanette er sosiale medier-ansvarlig, og har en ekstra forkjærlighet til alt som har med film og foto å gjøre. Hun studerer PR og strategisk kommunikasjon, og brenner for dyrs rettigheter og en mer empatisk og bærekraftig verden. Jeanette elsker mat fra alle verdenshjørner, og det beste hun vet er å la smaksløkene reise på eventyr.

Chaitra Acharya

SOME-TEAM

Chaitra er multimediajournalist, feminist og del av vårt fantastiske some-team hvor hun lager fengslende Instgram-reels. Chaitra er en mester på kjøkkenet og koker ihop plantebasert mat fra alle verdens regioner.

Andrea Eliassen Eggen

SOME-TEAM

Andrea er det nyeste tilskuddet til vårt SoMe-team der hun bidrar med å lage fengslende innhold og gruble frem nye kreative påfunn som får flere til å oppdage festivalen. Andrea har ingen absolutt favorittmat, men liker å prøve noe nytt - da er festivalen et rett sted å være!

Anna Katrin Karlsson

Grafisk designer

Anna skaper den vakre designen som pryder festivalens plakater, program og nettsider. Hun elsker dyr, løping og skogen - og kombinerer alt ved å bo i en perle midt i marka. Hun elsker det meste fra planteriket, men har en svak spot for smoothies.

Tommy Nordum

Utvikler

Tommy koder festivalens fantastiske nettsider. Men han kunne like gjerne vært gourmetkokk. Han lager nemlig de mest smakfulle og elleville rettene du kan tenke deg. Vi venter fortsatt på at han skal starte sin egen restaurant.

Elise Jakobsen

DESIGNER OG UTVIKLER

Elise jobber med nettsidene til festivalen. Hun er designer og utvikler i sitt eget lille firma Jakobsen Frukt & Grønt, og brenner for å lage både vakre og brukervennlige opplevelser på internett. Elise samler på rare philodendron, og har over 100 planter i leiligheten sin.